Ölsmörgåsar

Musmsig annorlunda varm smörgås som passar till ett glas kallt öl. (4 st smörgåsar)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 100 g bakad leverpastej
  • 1 dl öl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 1 msk smör
  • 4 salladsblad
  • Sås
  • 1 röd paprika
  • 1 ättiksgurka
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Skölj paprikan, skär den och gurkan i tärningar. Blanda ner dem i gräddfilen.
    2. Skala och hacka löken. Blanda den med köttfärs, leverpastej, öl och kryddor. Bred färsen över brödskivorna i ett tjockt lager. Bred gärna så att färsen går lite utanför brödkanterna, den krymper när den steks. Bryn matfettet i en stekpanna. Stek smörgåsarna med färssidan neråt på svag värme. Vänd smörgåsarna och stek dem en kort stund på andra sidan. Lägg upp smörgåsarna på varma tallrikar. Garnera med salladsblad. Häll såsen över eller servera den till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben