Örtagårdsgurka

Dessa inlagda, krispiga och smakrika gurkor är ett måste i min familj.

Ingredienser

  • 1 kg små gurkor
  • 2 msk senapsfrön
  • Rikligt med dillkronor
  • Basilika
  • Korianderfrön
  • Vitlöksklyftor
  • Scharlottenlök
  • Kyndel
  • Lagen
  • 3 dl vatten
  • 2 dl ättikssprit
  • 4 ½ dl socker
  • 1 dl salt
  • Instruktioner

    1. Tvätta gurkorna och skiva dem genast i centimetertjocka skivor. Varva i väl rengjorda burkar med senapsfrön, dill, lök och övriga kryddor. Jag brukar lägga i de örter som jag hittar i trädgården, te.x. persilja, oregano, timjan, rosmarin, dill etc.
    2. Rör ihop lagen i en kastrull och låt smälta ihop utan att koka. Häll lagen kall över gurkorna, stäng burkarna och ställ dem svalt.
    3. Gurkorna är färdiga efter ca tre veckor men håller sig betydligt längre beroende på förvaringstemperatur. En sats räcker till två ganska stora burkar eller flera mindre.

    Kommentarer (1)

    almaedvin 17 december 2013

    De går åt som smör även hemma hos mig. Fantastiskt goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben