Dessa inlagda, krispiga och smakrika gurkor är ett måste i min familj.
Ingredienser
1 kg små gurkor
2 msk senapsfrön
Rikligt med dillkronor
Basilika
Korianderfrön
Vitlöksklyftor
Scharlottenlök
Kyndel
Lagen
3 dl vatten
2 dl ättikssprit
4 ½ dl socker
1 dl salt
Instruktioner
- Tvätta gurkorna och skiva dem genast i centimetertjocka skivor. Varva i väl rengjorda burkar med senapsfrön, dill, lök och övriga kryddor. Jag brukar lägga i de örter som jag hittar i trädgården, te.x. persilja, oregano, timjan, rosmarin, dill etc.
- Rör ihop lagen i en kastrull och låt smälta ihop utan att koka. Häll lagen kall över gurkorna, stäng burkarna och ställ dem svalt.
- Gurkorna är färdiga efter ca tre veckor men håller sig betydligt längre beroende på förvaringstemperatur. En sats räcker till två ganska stora burkar eller flera mindre.
Kommentarer (1)
De går åt som smör även hemma hos mig. Fantastiskt goda!