Örtbakad kassler med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Väldigt god kasslerrätt

Ingredienser

  • Sallad
  • 800 gram potatis kall och kokt, tärnad
  • 1 st rödlök, hackad
  • 20 st svarta oliver, urkärnade
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 600 gram kassler
  • Örttäcke
  • Färska örter, timjan, basilika, persilja
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl ost, riven
  • Till servering
  • 2 msk färsk gräslök, hackad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatis och lök i en skål tillsammans med oliver. Häll på olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Blanda och ställ kallt.
    2. Skiva kasslern och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda crème fraiche, ost och örter. Bred blandningen som ett täcke på kasslern.
    3. Baka i ugnen ca 15 minuter. Servera tillsammans med potatissalladen och strö lite hackad gräslök över.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben