Örtkotletter

Serverar: 4 portioner

Kalasgod sås!

Ingredienser

  • 4-6 benfria fläskkotletter, ca 500 g
  • Smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 schalottenlökar eller en stor gul lök
  • 1 buljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk körvel
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna, några i taget i smör i en stekpanna, ca 3 minuter/sida. Salta och peppra. Ta upp köttet.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Tiillsätt bujongtärning och grädde. Låt koka ihop på svag värme i ca 5 minuter.
    3. Rör ner senap och det kryddgröna. Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt.
    4. Servera med pressad potatis och en sallad.

    Kommentarer (3)

    Disen 21 februari 2009

    Gjorde detta igår och det var väldigt gott. Jag la till en 1/2 brk creme fraiché och lite svamp. Skulle egentligen äta upp resterna idag men det blev inget över... Passade på att spara receptet nu för det glömde jag igår. Mycket gott. Detta kommer vi att äta igen. Tack för receptet. Ha en bra dag. Kram / Disen

    Neta52 13 juni 2010

    Den här såsen har jag gjort många gånger och jag brukar även servera den till fläskfilé eller fläskytterfilé.

    Pernilla 20 februari 2020

    Bytte gul lök mot vitlök, mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben