Örtkryddad kassler

Serverar: 2 portioner

Örtkryddad kassler

Ingredienser

  • 5-6 potatisar medelstora
  • ½ purjolök
  • 1 dl riven ost + 2 msk riven ost
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • 1 dl mjölk
  • 250 g benfri kassler
  • 1 msk senap
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dragon, smulad
  • 1–2 tomater
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken. Riv osten. Lägg hälften av potatisen i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar. Fördela purjolök och ost ovanpå. Täck med resterande potatis. Häll över mjölk och ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
    3. Skär kasslern i tunna skivor. Blanda samman senap med persilja och dragon. Fördela det över hälften av kasslerskivorna. Täck med resterande kasslerskivor. Skiva tomaten.
    4. Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisen i en rad. Lägg tomatskivor ovanpå. Strö över lite ost. Låt lådan steka klart mitt i ugnen i ytterligare ca 10–15 minuter. Ät en grönsallad till.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (2)

    Crilla 7 februari 2008

    Jättegott Har gjort detta och bjudit på. Alla tycker att det är en supergod gratäng.

    Amiie88 27 februari 2009

    Det blev väldigt gott! Tack för receptet =).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben