Örtsnäckor

Serverar: 40 portioner

Ett mycket gott och trevligt tillbehör till en soppa eller sallad såväl till vardags som till fest!!

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 50 g smält smör
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100g smör, rumsvarmt
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl hackade örter, rosmarin timjan eller basilika
  • 1 ägg
  • 1 dl pinjenötter
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Värm vatten och mjölk till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan och tillsätt socker, salt och smör. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Vänd upp degen på ett l'ätt mjölat bakbord och dela i två biar. Knåda ihop varje del till två runda bullar. Kavla ut till två plåtlånga rektanglar, ca 1 cm tjocka. Bred på smör, strö över ost och örthack. Rulla ihop från långsidan och skär i 2-3 cm bitar.Lägg dem med snittytan upp på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under en bakduk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pinjenötter och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna kallna på galler.

    Kommentarer (1)

    anki54 11 mars 2009

    Det vart bra tillbehör till soppa och goda vart dom

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben