Örtströmming

Serverar: 4 portioner

För alla som gillar strömming, passar för påsk, midsommar och jul.

Ingredienser

  • 400 g rensad strömming
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 1 morot i tunna slantar
  • 1 rödlök i tunna ringar
  • Lag
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp alla ingredienser till lagen under omrörning.
    2. Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt med skarven nedåt i en låg, vid kastrull eller traktörpanna.
    3. Häll det heta spadet över strömmingen, sjud under lock på svag värme ca 8 min (64 grader innertemperatur). Låt den kallna i spadet.
    4. Blanda i lök, morötter och örter i den inkokta, kalla strömmingen, låt stå och dra i minst sex timmar.
    5. Servera på ett hårt knäckebröd eller tunnbröd med lite skivad rödlök.

    Kommentarer (1)

    Garrik 16 januari 2011

    Jättegott, jag åt kokt potatis och knäckebröd till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben