För alla som gillar strömming, passar för påsk, midsommar och jul.
Ingredienser
400 g rensad strömming
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad färsk basilika
0,5 dl hackad gräslök
1 morot i tunna slantar
1 rödlök i tunna ringar
Lag
3 dl vatten
1 dl ättiksprit
2 dl socker
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 msk salt
Instruktioner
- Koka upp alla ingredienser till lagen under omrörning.
- Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt med skarven nedåt i en låg, vid kastrull eller traktörpanna.
- Häll det heta spadet över strömmingen, sjud under lock på svag värme ca 8 min (64 grader innertemperatur). Låt den kallna i spadet.
- Blanda i lök, morötter och örter i den inkokta, kalla strömmingen, låt stå och dra i minst sex timmar.
- Servera på ett hårt knäckebröd eller tunnbröd med lite skivad rödlök.
Kommentarer (1)
Jättegott, jag åt kokt potatis och knäckebröd till.