Östgötapinnar
Serverar:
25 portioner
Tid:
1 timme
Lätta att göra och mycket mumsiga!
Ingredienser
Smördeg
4 dl vetemjöl, drygt
1 1/4 dl vatten
200 g margarin
Eller färdig smördeg
Fyllning
100 g nötkärnor
100 g florsocker
1 äggvita
Pensling
Äggula eller 1 ägg
Pärlsocker
Instruktioner
Blanda mjöl, vatten och margarin och låt vila minst en timma. Vispa äggvitan och lägg i florsocker och malda nötter.
Kavla ut smördegen och bred på nötmassan. Rulla ihop till längder och skär ut 2 1/5 cm breda bitar.
Pensla med äggulan och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 12 minuter.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!