Östgötapinnar

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme

Lätta att göra och mycket mumsiga!

Ingredienser

  • Smördeg
  • 4 dl vetemjöl, drygt
  • 1 1/4 dl vatten
  • 200 g margarin
  • Eller färdig smördeg
  • Fyllning
  • 100 g nötkärnor
  • 100 g florsocker
  • 1 äggvita
  • Pensling
  • Äggula eller 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, vatten och margarin och låt vila minst en timma. Vispa äggvitan och lägg i florsocker och malda nötter.
    2. Kavla ut smördegen och bred på nötmassan. Rulla ihop till längder och skär ut 2 1/5 cm breda bitar.
    3. Pensla med äggulan och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben