Övernattskakor

Serverar: 100 portioner

En annorlunda kaka från gammalt recept.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 210 g (3½ dl) vetemjöl
  • Garnering
  • Strössel i blandade färger
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker och vaniljsocker. ½ tim för hand eller 10-15 min med elvisp.
    2. Blanda vetemjölet. Klicka ut smeten på smorda plåtar och strö på lite strössel. ALLT DETTA GÖRS PÅ KVÄLLEN!
    3. Plåtarna får stå i varmt rum över natten.
    4. Gräddas morgonen därpå i svag ugnsvärme, 150 grader, tills de fått lite färg.
    5. I och med att kakorna får stå sjunder mjölet mot botten och kakan smakar som spettekaka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben