Överraskningsbiffar

Serverar: 4 portioner

Jättegoda köttfärsbiffar som är fyllda med skinka och ost. Jag brukar göra dem på nötfärs men blandfärs går lika bra.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ msk skorpmjöl
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk potatismospulver
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 4-6 skivor rökt skinka
  • ost (Grevé eller Herrgård)
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda skorpmjöl, potatismospulver, salt och peppar i mjölken och låt svälla en stund. Blanda i finhackad lök och köttfärs och blanda väl.
    2. Dela upp färsen i 8-12 lika stora bollar (beror på hur många biffar man vill ha). Platta ut biffarna och lägg på en skiva skinka och två skivor ost på hälften av biffarna. Lägg på de resterande köttfärsbiffarna överst och tryck till kanten så att skinka och ost döljs inuti biffarna.
    3. Stek biffarna några minuter på varje sida. Osten ska vara smält inuti biffarna.
    4. Jag brukar servera dem med potatisgratäng eller hasselbackspotatis och en sallad.

    Kommentarer (1)

    SEAbjrpn 12 september 2010

    Tack för ett gott recept på biffar. Kram SEA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben