Överraskningstårta

Serverar: 10 portioner

Mycket god smörgåstårta, lätt att göra

Ingredienser

  • Fyllning 1
  • 1/2 dl créme fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 100 g kokt eller rökt skinka i små tärningar
  • Fyllning 2
  • 1 gurka i fina tärningar
  • 3 tomater i fina tärningar
  • 1 rivet äpple
  • Garnering
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 8-10 skivor kokt eller rökt skinka
  • 2-3 salladsblad
  • Smörgåskrasse
  • 1 stor klase vindruvor
  • Ljus brödkaka som är 22-25 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Ljust brödkaka som är 22-25 cm i diamet, skär brödet i tre bottnar. Gör i ordning första fyllningen med créme fraiche, majonnäs, persilja och skinka. Bred över fyllningen och täck med nästa botten.
    2. Skär gruka och tomater i fina tärningar och bred över. Riv äpplet och bred också det över. Lägg på den sista botten.
    3. Blanda créme fraiche och majonnäs och bred över hela tårtan. Strö klippt kryddkrasse runt om. Garnera med skinstrutar. Skär skinkskivorna i halvor och rulla ihop dem. Strimla salladen och lägg i mitten. Lägg på sköljda vindruvor

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben