Mycket god smörgåstårta, lätt att göra
Ingredienser
Fyllning 1
1/2 dl créme fraiche
1/2 dl lättmajonnäs
1/2 dl finhackad persilja
100 g kokt eller rökt skinka i små tärningar
Fyllning 2
1 gurka i fina tärningar
3 tomater i fina tärningar
1 rivet äpple
Garnering
1 dl lättmajonnäs
1 dl créme fraiche
8-10 skivor kokt eller rökt skinka
2-3 salladsblad
Smörgåskrasse
1 stor klase vindruvor
Ljus brödkaka som är 22-25 cm i diameter
Instruktioner
- Ljust brödkaka som är 22-25 cm i diamet, skär brödet i tre bottnar. Gör i ordning första fyllningen med créme fraiche, majonnäs, persilja och skinka. Bred över fyllningen och täck med nästa botten.
- Skär gruka och tomater i fina tärningar och bred över. Riv äpplet och bred också det över. Lägg på den sista botten.
- Blanda créme fraiche och majonnäs och bred över hela tårtan. Strö klippt kryddkrasse runt om. Garnera med skinstrutar. Skär skinkskivorna i halvor och rulla ihop dem. Strimla salladen och lägg i mitten. Lägg på sköljda vindruvor
Kommentarer (0)