Oktoberkaka

Går bra att baka året om.

Ingredienser

  • 1 ½ dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2-3 äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, mjöl och bakpulver. Häll ner mjölken och rör till en jämn smet. Slå i smöret.
    2. Häll ner smeten i en bröad och smord form. Tryck ner ganska stora äppelbitar i smeten. Strö över socker och kanel. Grädda i 225º i 30 minuter.

    Kommentarer (1)

    victea 11 november 2012

    Jag tycker den här äpplekaka är både god och enkel att göra. Hoppas det inget gör att jag lägger in en bild på den. Har haft detta recept i många år och den är en av min favoriter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben