Olivgryta

Serverar: 4 portioner

Fläskfilégryta är populärt och lättlagat, här ger vi den en känsla av Medelhavet med lite oliver, timjan och god sås.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche tomat och basilika
  • 15 gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor.
    2. Skala och hacka löken.
    3. Salta och stek köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med. Rör ner rosmarin, vatten, crème fraiche och oliver. Låt koka på svag värme ca 2 min.
    4. Servera med klyftpotatis eller ris. Garnera gärna med färsk rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben