Olivoljegrillad räkbaguette

Serverar: 10 portioner

Grilla dessa underbart goda baguetterna i smörgåsgrill eller stek under press i stekpanna Fyllda med räkor, brieost, tomater mm Servera tillsammans med tomatfärskost (Smält brieost är bara så gott..)

Ingredienser

  • 2 ½ st baguetter, delade i 10 bitar
  • Olivolja till grillning
  • Salt
  • Fyllning
  • 650 g Abba kusträkor
  • 250 g brieost, tärnad
  • 4 kvisttomater, tärnade
  • 1 kruka basilika, grovt skuren
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlökklyftor, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatfärskost
  • 4 dl kesella
  • 1 dl vatten
  • 50 g soltorkade tomater, blötlagda och mjuka
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela i baguetterna. Pensla baguetterna med olivolja. Grilla i smörgåsgrill eller stek under press i stekpanna. Dela på mitten och servera med sallad och tomatfärskost.
    2. Mixa citron, olivolja, vitlök, vatten och tomater i 1 minut. Blanda med kesella. Smaka av med salt och peppar.
    3. (Smält brieost är bara så gott....)
    4. Lycka till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben