Eller Tapenade som är ett annat namn på denna röra. Används på baguette eller fullkornsbröd och gärna som förrätt.
Ingredienser
1 baguette
250 g svarta oliver utan kärnor
3 sardellfiléer i olja
3 msk kapris
100 g tonfisk på burk
5 msk olivolja
1 krm svartpeppar
2 msk citronsaft
Förslag på garnering
Bladpersilja
Citronskivor
Sardellfiléer och oliver
Instruktioner
- Skölj oliverna i kallt vatten. Låt dem rinna av väl och dela dem på mitten.
- Finfördela tonfisken.
- Låt sardellfiléerna rinna av och finhacka dem sen.
- Lägg det tillsammans med kapris i en mixer och mixa tills det är en slät smet.
- Mixerstav funkar bra om du inte har en mixer.
- Häll blandningen i en skål och tillsätt peppar, olja och citronsaften.
- Rör om till en jämn pesto.
- Häll det i en glasburk och ställ den i kylen i minst 1 timme.
- Skiva baguetten och rosta skivorna. Bred sen på peston och garnera.
Kommentarer (0)