Olivpesto

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Eller Tapenade som är ett annat namn på denna röra. Används på baguette eller fullkornsbröd och gärna som förrätt.

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 250 g svarta oliver utan kärnor
  • 3 sardellfiléer i olja
  • 3 msk kapris
  • 100 g tonfisk på burk
  • 5 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • Förslag på garnering
  • Bladpersilja
  • Citronskivor
  • Sardellfiléer och oliver
  • Instruktioner

    1. Skölj oliverna i kallt vatten. Låt dem rinna av väl och dela dem på mitten.
    2. Finfördela tonfisken.
    3. Låt sardellfiléerna rinna av och finhacka dem sen.
    4. Lägg det tillsammans med kapris i en mixer och mixa tills det är en slät smet.
    5. Mixerstav funkar bra om du inte har en mixer.
    6. Häll blandningen i en skål och tillsätt peppar, olja och citronsaften.
    7. Rör om till en jämn pesto.
    8. Häll det i en glasburk och ställ den i kylen i minst 1 timme.
    9. Skiva baguetten och rosta skivorna. Bred sen på peston och garnera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben