Olivsmör

Serverar: 4-6 portioner

Vispa smör och olivolja så att det blir riktigt fluffigt, nästan som vispad grädde.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja, extra virgin
  • 15 svarta oliver med kärnor
  • 1½ krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa smöret med elvisp. Tillsätt olivolja och fortsätt att vispa tills det blir fluffigt.
    2. Kärna ur och hacka oliverna. Rör ner dem i smörblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Ställ smöret kallt men ta ut det i god tid före servering.

    Kommentarer (1)

    tankgirlie 15 mars 2009

    Mums va gott, har letat efter recept på hur man gör det här smöret länge nu! Jag gjorde hälften av smöret enligt receptet och i andra hälften mosade jag ner fetaost och persilja, super gott! Smöret räckte till 11 personer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben