Omelett-tårta

Serverar: 2-3 portioner

Har fått receptet av en kompis , ska vara gott och lätt att laga till.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl Socker
  • 1 ½ dl Vetemjöl
  • 1 ½ tsk Bakpulver
  • 3 dl vaniljkräm
  • 2 dl grädde
  • 3 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, rör därefter ner mjöl och bakpulver. Häll smeten rakt upp och ner på en bakplåtsklädd plåt, bred ej ut smeten. Ställ in ugnen i 10 min (200 gr).
    2. Vispa vaniljkrämen som ska stå kallt i kylen ca 20 minuter.
    3. Vispa 2 dl grädde. Blanda ner vaniljkrämen i grädden. Lägg vaniljsmeten på ena halvan av den kalla kakan. Lägg sedan över den andra halvan så det blir som en omelett.
    4. Glasyren: 3 dl florsocker och lite vatten skall inte vara för lös. Häll glasyren över tårtan. Du kan ha rivet apelsinskal eller strössel över detta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben