Har fått receptet av en kompis , ska vara gott och lätt att laga till.
Ingredienser
2 ägg
1 ½ dl Socker
1 ½ dl Vetemjöl
1 ½ tsk Bakpulver
3 dl vaniljkräm
2 dl grädde
3 dl florsocker
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt, rör därefter ner mjöl och bakpulver. Häll smeten rakt upp och ner på en bakplåtsklädd plåt, bred ej ut smeten. Ställ in ugnen i 10 min (200 gr).
- Vispa vaniljkrämen som ska stå kallt i kylen ca 20 minuter.
- Vispa 2 dl grädde. Blanda ner vaniljkrämen i grädden. Lägg vaniljsmeten på ena halvan av den kalla kakan. Lägg sedan över den andra halvan så det blir som en omelett.
- Glasyren:
3 dl florsocker och lite vatten skall inte vara för lös. Häll glasyren över tårtan. Du kan ha rivet apelsinskal eller strössel över detta.
Kommentarer (0)