Denna strömmingrätt passar alla som inte gillar ben. Genom marineringen löser benen upp sig. Ljuvligt god.
Ingredienser
300 g strömmingsflundror
2 dl vispgrädde
2 ägg
Ströbröd
Salt
Peppar
Smör
Instruktioner
- Vispa grädden hårt. Vispa ner äggen i grädden.
Ansa strömmingsflundrorna genom att klippa bort ryggfenan. Dela gärna flundrorna på längden till filéer som är mer lätthanterliga.
Lägg flundrorna i gräddblandningen och låt stå i kylskåp ca 3 timmar.
Blanda ströbröd med salt och peppar. Tag försiktigt upp strömmingen så att så mycket som möjligt av gräddblandningen blir kvar på flundran och vänd den i ströbrödet. Stek gyllengul i smör på låg värme.
- Serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt, smörgåsgurka och rivna morötter.
Kommentarer (0)