Operaströmming

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Denna strömmingrätt passar alla som inte gillar ben. Genom marineringen löser benen upp sig. Ljuvligt god.

Ingredienser

  • 300 g strömmingsflundror
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Vispa ner äggen i grädden. Ansa strömmingsflundrorna genom att klippa bort ryggfenan. Dela gärna flundrorna på längden till filéer som är mer lätthanterliga. Lägg flundrorna i gräddblandningen och låt stå i kylskåp ca 3 timmar. Blanda ströbröd med salt och peppar. Tag försiktigt upp strömmingen så att så mycket som möjligt av gräddblandningen blir kvar på flundran och vänd den i ströbrödet. Stek gyllengul i smör på låg värme.
    2. Serveras med potatismos, skirat smör, lingonsylt, smörgåsgurka och rivna morötter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben