Operatårta

Serverar: 10 portioner

Härlig tårta fylld med chokladpudding

Ingredienser

  • Botten
  • 1 sats lätt tårtbotten. Eller köp färdig tårtbotten
  • Lätt tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl kallrörd chokladpudding
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 50 g margarin
  • 3 msk chokladpudding
  • 300 g marsipan
  • 1-2 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och blanda om väl.
    2. Häll smeten i en smord rund form, ca 2½ liter. Grädda i ca 200 graders ugnsvärme, ca 35 minuter. Grädda tills kakan lossnar från kanterna eller vid prov med sticka som känns torr.
    3. Låt kakan kallna. Dela den sedan i 4 bottnar, gör den fjärde bottnen hälften så tunn som de övriga.
    4. Gör chokladpuddingen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den stelna. Vispa grädden, den får ej bli för tjock.
    5. Lägg sedan 2/3 av fyllningen mellan de tre tjockare bottnarna, först ett lager chokladpudding, ta undan några matskedar, och därefter vispad grädde. Lägg resten av puddingen och grädden, gärna något högre på mitten, ovanpå den tredje bottnen. Täck med den sista tunna bottnen.
    6. Rör matfettet mjukt. Klicka i chokladpuddingen. Bred krämen tunt över och runtom hela tårtan. Kavla ut marsipanen tunt och täck tårtan. Sikta över kakao.
    7. Förvara tårtan kallt.

    Kommentarer (1)

    emmachk@live.se 15 november 2011

    Dålig förklaring.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben