Orangetoppar

Serverar: 50 portioner

Tid: 30 minuter

Ett av mina barnbarns favoriter

Ingredienser

  • 200 gr cocosfett
  • 150 gr florsocker
  • 3 msk kakao
  • rivet skal av en1 apelsin
  • 125 gr cornflakes ( ca 1 liter)
  • Instruktioner

    1. Smält kokosfettet på svag värme, tag grytan från värmen. Blanda florsocker och kakao. Sikta ner det i fettet och rör tills sockret har smält.
    2. Skölj apelsinen i varmt vatten, riv skalet på råkost-järnets fina sida. Blanda ner det rivna skalet i kakaoblandningen och tillsätt cornflakes. Rör försiktigt tills allt är väl blandat.
    3. Klicka upp massan med teskedar på smörpapper eller plåt. Låt topparna stelna. Förvara dem svalt.
    4. Tips: Man kan också ha i hackade nötter eller russin.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben