Oreocheesecake

Serverar: 12-14 portioner

Läcker cheesecake fylld med krispiga Oreokex.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g digestivekex
  • 75 g Oreokex
  • 50 g smör, smält
  • Fyllning
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 100 g Oreokex, hackade
  • Garnering
  • 5-7 Oreokex
  • Instruktioner

    1. Smula sönder kexen i en bunke. Blanda ihop dem med det smälta smöret till en smulig deg. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 23-24 cm i diameter.
    2. Vispa ihop färskost, äggulor, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Vispa grädden lätt och blanda ner den i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i smeten. Blanda försiktigt ner de hackade kexen.
    3. Bred ut smeten på bottnen. Ställ formen i frysen i 5-6 timmar eller tills den är genomfryst. Ta fram kakan 15-20 minuter före servering. Garnera den med Oreokex.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben