Oreokladdkaka

Serverar: 12 portioner

Läcker chokladkladdkaka med Oreokakor i smeten.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 2½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ca 154 g Oreo cookies
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en medelstor kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner den hackade chokladen, socker, sirap, vaniljsocker och kakao. Blanda ordentligt tills chokladen smält. Tillsätt vetemjöl och ägg och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
    3. Dela kakorna på mitten med en vass kniv. Stick ner halvorna i smeten, i form av en cirkel, med den platta sidan upp. Bryt sönder 2-3 kakor och strö ut dem i mitten av smeten.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills den är lagom kladdig. Servera kakan gärna med en klick vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben