Orientgryta

Serverar: 2 portioner

Många speciella ingredienser bidrar till denna spännande blandning med orientalisk touch. Per portion 5,5.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 250 g nötfärs max 10%
  • 1 krm ingefära
  • 1/2 klyfta kitlök
  • 2 msk soja, kinesisk
  • 50 g böngroddar
  • 50 g gröna ärter
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk margarin flytande max 80%
  • 1 dl köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjolök. Bryn färs och lök i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
    2. Tillsätt ingefära, krossad vitlök, soja och buljong. Låt alltsammans koka på svag värme under lock, ca 10 minuter.
    3. Tillsätt böngroddar och ärter, låt dem bli genomvarma. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera med kokt spagetti och gärna en sallad.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben