Ormtårta

Serverar: 15 portioner

Perfekt till barnkalaset

Ingredienser

  • Sockerkaka basrecept
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl dansukker strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd eller mannagryn till formen
  • Glasyr
  • 2 dl dansukker florsocker
  • Gul hushållsfärg
  • 2-3 tsk vatten
  • 1 tsk olja eller flytande margarin
  • Garnering
  • Dansukker dekorations pärl
  • Instruktioner

    1. Sockerkaka basrecept Smörj och bröa en form ca 1 ½ l. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.
    3. Grädda ormtårtan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
    4. Baka två runda sockerkakor. Låt svalna. Dela varje kaka mitt av, halvmånar. Skär ut en halvcirkel mitt på varje halvmåne. Du har nu 4 C. Dela dessa mitt av och lägg valfri fyllning, t ex sylt, bär eller tryffel emellan. Lägg samman till en orm. Skär till ändarna så att de blir huvud resp svans. Glasera. Spritsa ormmönster samt ögon och tunga. Strö på Dekorations Pärl.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben