Ost- och skinkpaj med potatis och grahamsmjöl
Receptet på pajdegen fick jag när jag gick på överviktsenheten i Uppsala och sen dess har jag använt det, jag tycker om degen just för den blir lite matigare och smakar lite mer.
Ingredienser
Deg
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
½ dl flytande margarin
ca 2 kokta kalla potatisar (150 gr)
Fyllning
3 ägg
3 dl mjölk
ca 100 gr skinka
2-3 dl ost (för smalare recept använd 17% ost)
Salt
Peppar
Instruktioner
- Börja med att riva den kalla kokta potatisen på den finare sidan av rivjärnet, blanda sedan samma degen i en bunke, om degen känns torr så blanda i lite mer riven potatis, prova dig fram.
- Tryck ut pajdegen i en form. Nagga gärna degen, grädda den sedan i 10 minuter på 200 grader.
- Under tiden så gör ordning äggstanningen, blanda ägg och mjölk och rör ihop. Krydda med salt och peppar.
- Ta ut pajdegen, strö ut skinkan och strö sedan ut den rivna osten och häll över äggstanningen.
- Grädda på 200-225 grader i ca 30 minuter, tills pajen fått färg och äggstanningen stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)