Ost- och skinkpaj med potatis och grahamsmjöl

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Receptet på pajdegen fick jag när jag gick på överviktsenheten i Uppsala och sen dess har jag använt det, jag tycker om degen just för den blir lite matigare och smakar lite mer.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl flytande margarin
  • ca 2 kokta kalla potatisar (150 gr)
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ca 100 gr skinka
  • 2-3 dl ost (för smalare recept använd 17% ost)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att riva den kalla kokta potatisen på den finare sidan av rivjärnet, blanda sedan samma degen i en bunke, om degen känns torr så blanda i lite mer riven potatis, prova dig fram.
    2. Tryck ut pajdegen i en form. Nagga gärna degen, grädda den sedan i 10 minuter på 200 grader.
    3. Under tiden så gör ordning äggstanningen, blanda ägg och mjölk och rör ihop. Krydda med salt och peppar.
    4. Ta ut pajdegen, strö ut skinkan och strö sedan ut den rivna osten och häll över äggstanningen.
    5. Grädda på 200-225 grader i ca 30 minuter, tills pajen fått färg och äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben