Ostbräck

Serverar: 4 portioner

Gott tillsammans med en kopp rykande het buljong

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 litet ägg
  • 1 dl finriven ost, gärna parmesan
  • 1 msk sesamfrö
  • Salt, helst grovt
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, smör, olja och vatten för hand eller i matberedare. Kavla ut degen på bakpappersklädd liten plåt till en knappt ½ cm tjock fyrkantig kaka. Sporra ca 2 x 7 cm bitar och kyl i 30 minuter. Flytta isär bitarna. Pensla med uppvispat ägg, strö på riven ost och sesamfrön. Salta lätt.
    2. Grädda till fin ljus färg 6-8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben