Ostfromage

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 3 timmar 20 minuter

om man tycker om ost och vill ha en annorlunda ost

Ingredienser

  • 5 blad gelantin
  • 75 gr ädelost
  • 1 dl valnötskärnor
  • 11/2 dl riven ost( 75gr)
  • 2 äggulor
  • 1/2 kryddmått cayennepeppar
  • 2 msk cognac
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • valnötter till garnering
  • Instruktioner

    låt gelatinbladen ligga i kalltvatten i ca 10 minuter mosa ädelosten hacka valnötterna grovt blanda ädelost valnötter riven ost äggulor cayennepeppar och cognac krama ur gelatinbladen smält dem i en kastrull över svag värme rör ner gelatinet i ostmassan vispa äggvitorna till hårt skum vispa grädden vänd försiktigt ner äggvitor och grädde i ostmassan häll upp ostmassan i en vattensköljd form rymd ca 1 liter ställ den kallt att stelna minst 3 tim stjälp upp fromagen på ett fat garnera med hela eller hackade valnötter man kan servera ostfromagen som efterätt med blå och gröna druvor eller som förätt med rädisor och endiver lycka till !

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben