Ostgrottor

Havregryn i degen ger saftigt bröd. Bullar med kummin och ost.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl ljummet vatten (37°)
  • 1/2 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk hela kumminfrön
  • 6 dl havregryn
  • Ca 11-12 dl vetemjöl special
  • Ca 100 g god ost
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
    3. Tillsätt matolja, salt, kummin och havregryn.
    4. Arbeta in mjölet under kraftig knådning tills degen är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 45 minuter.
    5. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Forma runda bullar och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
    6. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Skär osten i tärningar och stick ner en tärning i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.
    7. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
    8. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går bra att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben