Ostkaka med vitchoklad

Serverar: 10-15 portioner

Blev en riktig succe bland våra amerikanska gäster nu i sommar. Ganska enkel att göra och riktigt mumsig!!

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 50 g smält smör
  • 175 g Dominokex med fyllning
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 200 g vitchoklad
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost
  • Instruktioner

    1. Kör kexen till en jämn massa i en matberedare. Tillsätt fett och rör blandningen jämn. Täck bottnen i en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper och tryck ut smulblandningen.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret till skum i vattenbad. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller microvågsugn. Vispa grädden till skum. Rör samman skummen och vispa i färskosten och den avsvalnade, smälta chokladen. Hetta upp en matsked vatten till kokpunkten. Krama ur vätskan ur gelatinbladen, lös dem i det heta vattnet och tillsätt i smeten. Bred ut över smulblandningen och ställ i kylen. Låt ostkakan stå kallt helst till nästa dag innan servering.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben