Ostknäcke

Serverar: 30 portioner

En favorit att servera till fördrinken, till förrätten eller bara att äta som det är utan pålägg. Välj en lagrad ost.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 2 msk brödsirap
  • 2 dl riven lagrad ost tex präst eller svecia
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål och häll på det ljumma vattnet. Rör tills jästen lösts sig. Blanda i sirapen och den rivna osten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under duk i ca 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till tunna kakor på bakplåtspapper. Lägg på en plåt. Skär eller sporra ut rutor och strö över lite flingsalt.
    4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben