Ostkrabbelurer

Serverar: 20-40 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 150 g riven stark ost, gärna Grevé
  • Fritering
  • Matolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp matfett och vatten, tillsätt mjölet och rör kraftigt tills degen släpper kastrullens botten och kanter. Tag kastrullen från värmen.
    2. Tillsätt ägget ett i sänder och rör ner osten. Värm oljan i en gryta till 180 grader (pröva med en bit vitt bröd, den ska bli gyllenbrun på 1 min).
    3. Forma med hjälp av två skedar små ojämna bollar av smeten. Koka dem i oljan ca 4 minuter.
    4. Låt bollarna rinna av på dubbelt hushållspapper och servera dem varma.
    5. Gott till är bladselleri och rädisor eller vad man tycker om.
    6. Lycka till!

    Kommentarer (1)

    flabban 9 februari 2009

    Lätta, fluffiga och jättegoda. Ville nog haft starkare ostsmak, så nästa gång ska jag prova med västerbotten. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben