Ostronskivlingmousse

Ingredienser

  • 300-500 g ostronskivling
  • 2 lök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl finhackad persilja
  • 12 gelantinblad
  • salt
  • paprikapulver
  • citronpeppar
  • kinesisk soja
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Hacka och fräs ostronskivlingen och löken lätt i smöret. Vispa ihop grädde, Creme fraiche och majonnäs. Blanda i chilisås, salt och kryddor och till sist svamp och lökblandningen. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Krama sedan ur vattnet och lägg i en kastrull med 1 msk vatten och värm på svag värme. Rör ned gelantinet i smeten och blanda väl. Skölj en 1? liters mousse- eller kakform med kallt vatten och häll i smeten. Ställ formen kallt i minst en halvtimme. Garnera med persilja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben