Ostronskivlingsoppa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

En mycket god, fyllig och enkelt tillagad soppa. Perfekt som förrätt, men även utmärkt som middag. Så gott som alla jag har bjudit den på, har uppskattat den mycket.

Ingredienser

  • 400 g ostronskivling
  • 1 medelstor purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter buljong, helst svamp- eller grönsaks
  • 2 dl crème fraiche
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i bitar, ca 5 mm stora. Det är inte så noga. Strimla purjolöken.
    2. Stek svamp och lök i en klick smör tills löken har mjuknat och det doftar angenämnt.
    3. Rör ner mjölet och rör om.
    4. Tillsätt buljongen, helst varm. Krydda med cayennepepparn.
    5. Låt koka i ca 10 minuter.
    6. Blanda i crème fraichen och låt det sjuda någon minut.
    7. Färdigt!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben