Serverar: 40-50 portioner
Läckra, lättbakade snäckor som passar lika bra till en drink som till soppan.
En genväg till snabba läckra ostsnäckor får du genom att använda Franskbröd-mix.
Du kan baka snäckorna i förväg och fräscha upp i medelvarm ugn före serveringen.
Ingredienser
14 dl, 800 g vetemjöl special
2 tsk salt
25 g smör
1 pkt 50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37°
Fyllning/Garnering
50 g rumsvarmt margarin
150 g (ca 3 dl) riven lagrad ost
Paprikapulver
Vallmo- och/eller sesamfrön
Pensling: 1 ägg
Instruktioner
- Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Klicka i smöret och smula över jästen. Häll i vattnet och låt maskinen arbeta degen ca 5 min.
- Låt jäsa i maskinen 30 minuter till dubbel storlek.
- Kör några tag i maskinen innan du tar upp degen på mjölat bakbord.
- Dela degen i två delar kavla ut varje del till en rektangel.
Bred tunt med matfett över hela kakan. Strö riven ost över och pudra med paprikapulver. Rulla ihop som till kanelbullar.
- Skär i knappt 1 cm bitar och lägg på bakpappersklädda plåtar.
- Jäs under bakduk ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.
- Pensla med ägg och strö på frön.
- Grädda mitt iugnen 8-10 minuter så de får färg.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)