Ostsnäckor

Serverar: 40-50 portioner

Läckra, lättbakade snäckor som passar lika bra till en drink som till soppan. En genväg till snabba läckra ostsnäckor får du genom att använda Franskbröd-mix. Du kan baka snäckorna i förväg och fräscha upp i medelvarm ugn före serveringen.

Ingredienser

  • 14 dl, 800 g vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 25 g smör
  • 1 pkt 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • Fyllning/Garnering
  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 150 g (ca 3 dl) riven lagrad ost
  • Paprikapulver
  • Vallmo- och/eller sesamfrön
  • Pensling: 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Klicka i smöret och smula över jästen. Häll i vattnet och låt maskinen arbeta degen ca 5 min.
    2. Låt jäsa i maskinen 30 minuter till dubbel storlek.
    3. Kör några tag i maskinen innan du tar upp degen på mjölat bakbord.
    4. Dela degen i två delar kavla ut varje del till en rektangel. Bred tunt med matfett över hela kakan. Strö riven ost över och pudra med paprikapulver. Rulla ihop som till kanelbullar.
    5. Skär i knappt 1 cm bitar och lägg på bakpappersklädda plåtar.
    6. Jäs under bakduk ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°.
    7. Pensla med ägg och strö på frön.
    8. Grädda mitt iugnen 8-10 minuter så de får färg. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben