Oxfärssoppa

Tid: 25 minuter

Dukanvänligt.

Ingredienser

  • 500 g oxfärs
  • Olivolja till stekning
  • 1 lök
  • 6 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st morötter
  • 2 dl crème fraiche max 6 % (eller Milda mat extra 4 %)
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan en i stor gryta. När det slutar bubbla, lägg i oxfärsen och stek den på medelhög värme. Hacka löken och låt den steka med färsen tills den blivit genomskinlig. Tillsätt vatten, tomatpuré, garam masala, curry, salt och peppar. Låt koka upp, rör om och koka några minuter.
    2. Skala och skär under tiden morötterna i bitar. Tillsätt morotsbitarna och låt koka 1-2 minuter.
    3. Servera soppan med en klick crème fraiche och gärna klippt persilja eller basilika.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben