Ingredienser
Parmesanpotatis
800 g skalad, mjölig potatis
1 kruka basilika
4 dl parmesanost
2 äggulor
½ dl olivolja
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2 msk socker
3 msk färskpressad citronjuice
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
ca 3 msk maizena redning för ljusa såser
ca ½-1 tsk salt
ca ½ krm vitpeppar
ev några droppar citronjuice
Kött
800 g oxfilé
ca 1 tsk salt
ca ½-1 krm svartpeppar
Grönsaker
1 gul zuccini
1 grön zuccini
2 portabellosvampar
1 röd paprika
1 gul paprika
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Olivilja att pensla med
Mycket gott, suveränt
Åh va kul att du gillade!!!!! :)
Jättegott! Verkligen värdig som nyårsmat! Vispade ur stekpannan (som brynt oxfilén) med grädde och hade i såsen. Hällde även såssky från oxfilen ner i såskastrullen. En stor fördel med rätten var att den kunde anpassas tidsmässigt (potatisen förbereddes) så att det inte blev för stressigt i sista stund!