Oxfilé med tryffelsmör

Serverar: 4-6 portioner

Receptet kommer från ICA Buffé 12/2011 Nyårsmeny.

Ingredienser

  • 1,5-1,8 kg oxfilé
  • Tryffelsmör
  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom
  • 1-2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • Smör
  • Rapsolja
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1 dag före. Skala och finstrimla vit- och schalottenlök. Stek i olja. Låt rinna av på hushållspapper.
    2. Vispa smör och citronjuice luftigt med elvisp. Tillsätt lök, persilja, tryffelolja och 0,5 tsk salt. Blanda väl.
    3. Fördela smöret på smörpapper och forma till en rulle. Ställ i kylen.
    4. Ca 2 timmar före servering. Putsa köttet och skär i ca 5 cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör och olja i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan.
    5. Strax före servering. Sätt ugnen på 175 grader. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58-65 grader (rosa-genomstekt).
    6. Ta ut och låt vila tills alla tillbehör är upplagda på tallrikarna. Skär varje köttbit horisontellt på mitten. Lägg en skiva av smöret mellan skivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben