Oxfilétoast

Serverar: 2 portioner

Enkelt, suveränt och aldrig fel, lunch som sen supé! Rostat bröd med biff på oxfilé, fransk senap och äggula i lökring.

Ingredienser

  • 2 st formfranska, skivor
  • 1 msk smör, till stekning
  • 0,5 påse rucolasallad
  • 2 st oxfilé, skivor à 100–150 g
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st äggulor
  • 2 st lökringar
  • Instruktioner

    1. Fräs smöret och stek brödet sakta gyllene över medelvärme.
    2. Lägg upp brödskivorna på en bädd av rucola på tallrikar.
    3. Klappa ut köttbitarna med bredsidan av en kniv. Salta, peppra och stek dem hastigt i smör i het panna.
    4. Bred senap på brödet, lägg på köttet, bred sen även senap på köttet och toppa med lökring och äggula.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben