Oxgryta med svartpeppar och kikärter

Serverar: 4 portioner

Servera bröd som tillbehör till köttgrytan. En efterrätt med färsk frukt är en god avslutning på denna middagen.

Ingredienser

  • 500-600 g benfritt nötkött, t.ex. högrev
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 ½ tsk mald svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 5 dl hönsbuljong (t.ex. gjord på tärning)
  • 1 burk kikärter, 280 g utan spad
  • 1 tsk pressad citron
  • Slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2-cm kuber. Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Skålla, skala och tärna tomaterna.
    2. Vänd köttet i svartpepparen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Bryn köttet runt om. Sänk värmen, tillsätt löken och stek tills den är genomskinlig. Låt vitlöken steka med helt kort.
    3. Lägg över allt i en stor gryta. Tillsätt tomater och buljong. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 1 ½ timme. Späd med vatten om det verkar bli för torrt.
    4. Låt kikärterna rinna av. Blanda i dem och koka i ytterligare 15 minuter.
    5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera, gärna med bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben