Oxmedaljong med gröna sherrybönor

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Romantisk middag?

Ingredienser

  • 350 g Oxfilé av mittenbiten
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Bönor i dressing
  • 200 g Haricortverts
  • 1 tsk Sherryvinäger
  • 1 msk Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Bearnaisesås (Se övriga recept)
  • Klyftpotatis
  • Gratinerad Tomat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela köttet i 2 biffar. Krydda den med salt och nymalen peppar.
    3. Bryn biffarna hastigt i smör i en het stekpanna på båda sidor. Flytta över köttet till ett ugnssäkert fat. Stick in i ugnen tills innertemp visar 58 grader.
    4. Ta av blomfästet på bönorna och dela dem på längden. Lägg ner i kokande lättsaltat vatten och koka dem precis mjuka 2-3 minuter.
    5. Häll av vattnet och blanda bönorna med vinägern och oljan. Krydda med salt och nymalen peppar. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben