Pärlsnittar

Serverar: 60-70 portioner

Kanel och kardemumma ger fin smak åt de här mycket lättbakade kakorna.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl pärlsocker
  • 1 ägg
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 50 g finhackad sötmandel
  • Pensling och garnering
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och pärlsocker. Tillsätt ägget och sedan mjölet blandat med hjorthornsalt, kryddor och mandel.
    2. Forma degen till fingertjocka längder som läggs på smord plåt. Platta till dem något, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 175-200 grader, 10-12 minuter. Skär längderna på snedden medan de är varma.

    Kommentarer (1)

    zonale 31 augusti 2008

    God smak av kryddorna och precis så lättbakade som det utlovats i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben