Serverar: 60-70 portioner
Kanel och kardemumma ger fin smak åt de här mycket lättbakade kakorna.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
1 dl pärlsocker
1 ägg
5½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk kanel
½ tsk stött kardemumma
50 g finhackad sötmandel
Pensling och garnering
Ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Rör ihop smör och pärlsocker. Tillsätt ägget och sedan mjölet blandat med hjorthornsalt, kryddor och mandel.
- Forma degen till fingertjocka längder som läggs på smord plåt. Platta till dem något, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 175-200 grader, 10-12 minuter. Skär längderna på snedden medan de är varma.
Kommentarer (1)
God smak av kryddorna och precis så lättbakade som det utlovats i receptet.