Pärlsockerbullar

Serverar: 20 portioner

Blanka, ljusbruna med små knapriga sockerkorn - så skulle man kunna presentera de här luftiga vetebullarna som överraskar med russin och apelsinsmak.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • ½ pkt jäst
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl russin
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sockret. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader, och blanda ut med jästen.
    3. Vispa ner äggen, russin och rivet apelsinskal i mjölkblandningen. Rör ner det smälta smöret och tillsätt mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 1 timma.
    4. Dela degen i 20 bitar och forma dem till runda bullar. Låt bullarna jäsa på en bakpappersklädd plåt ytterligare 40 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö rikligt med pärlsocker över. Grädda bullarna cirka 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben