Päroncognacskaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Nej, den är inte gjord på päroncognac, men väl päron och cognac. Gott!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 50 g smält smör
  • 600 g päron
  • 5 msk konjak
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Vispa äggen med allt sockret så det blir ljust och pösigt. Smält smöret. Skala päronen och skär dom i bitar. Kör över dom ordentligt med en stavmixer så det blir till en enda tjockflytande soppa. Blanda päron med äggsmeten och smöret. Rör i mjöl och bakpulver. Rör inte mer än nödvändigt för att blanda om. Häll i smord och bröad form. Grädda i 150 grader, ca 1 ½ timme.

    Kommentarer (2)

    Elinor7110 7 december 2009

    Detta lät väldigt gott men när ska man ha i konjaken???

    Ingevara 8 december 2009

    Hoops! Glömde vissta cognacen. Tillsätt den när du blandar ihop smeten med päronen. / Ingevara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben