Päronfromage

Serverar: 4 portioner

Har du ätit päronfromage?...om inte, prova då det här receptet.

Ingredienser

  • 4 stora mjuka päron, på burk t.ex
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2-3 msk citronsaft
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 blötlagda gelatinblad
  • Till servering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva päronen.
    2. Blanda vatten, socker och citron.
    3. Koka alltsammans på svag värme och lägg i päronen. Koka tills de är ätmjuka.
    4. Ta undan 4 päronbitar till dekoration.
    5. Mixa resten av päronen tillsammans med grädde och blötlagda gelatinblad.
    6. Häll upp i glas eller skål och låt stelna i 3-4 timmar i kyl.
    7. Garnera med päronbitarna och ett par blad citronmeliss, servera.

    Kommentarer (1)

    Loulou3 24 oktober 2010

    Vad menas med "mixa tillsammans med grädde"? Jag mosade päronet med en gaffel och blandade sedan med grädden, som jag hade vispat lite lätt. Sedan vispade jag tillsammans lite till. Resultatet var inte omtyckt av min 7årig, men vi (vuxna) tyckte att det var ganska ok, men att det saknades något, som t.ex. en lätt sås. Med tanke på smaken och att den var lättgjort får du en 4 av oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben