Pärongömmor

Vid utbakning av vetedegen valde vi att ta ut rundlar av den kavlade degen och lägga fyllningen ovanpå. Det blev ett riktigt trevligt resultat!

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 2-3 medelstora Anjou-päron
  • 30 – 40 g flagad mandel och pinjenötter
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Bred ut smeten i en smord/ bröad eller bakpappersklädd form ( ca 20 x 30 cm). Dela päronen och kärna ur dem. Skär dem i tärningar som fördelas över smeten i formen. Strö över mandel och pinjenötter. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C i ca 45 minuter. Låt svalna och skär i rutor, sikta ev över florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben