Härligt fruktig blir den här kladdkakan med inkokta ingefärspäron. Roligt med en ny touch på kladdisen!
Ingredienser
2½ dl vatten
2½ dl socker
3 kanelstänger
1 liten bit ingefära
5 päron
1 citron
Kaka
4 ägg
4 dl socker
200 g smör
5 dl siktat vetemjöl
1 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1-1½ msk mald kanel
1 krm salt
Servering
Lättvispad grädde
Instruktioner
- Päron:
Skala och skiva ingefäran. Skala, kärna ur och dela päronen på mitten. Skär citronen i skivor. Koka upp socker, kanel och ingefär i vattnet. Rör så att sockret löser sig.
- Lägg i päronen och låt dem koka ca 20 minuter. När det är någon minut kvar av kokningen läggs citronskivorna i. Låt päronen svalna i lagen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i det smälta smöret. Rör ner resten av ingredienserna. Rör om så att allt blandas.
- Smörj en form ca 22 cm i diameter med löstagbar kant och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Smörj in papperet också.
- Lägg ingefärspäronen i formen med "kärnhussidan" neråt. Häll smeten ovanpå. Grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter. Kolla att den inte är för lös bara.
Den ska vara lite skvalpig i mitten, men inte mer än så. Låt den svalna i sin form.
- När det är fikadags tar du bort springformen och vänder kakan uppochner på ett fat. Servera med lätt vispad grädde.
Kommentarer (0)