Päronkladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Härligt fruktig blir den här kladdkakan med inkokta ingefärspäron. Roligt med en ny touch på kladdisen!

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl socker
  • 3 kanelstänger
  • 1 liten bit ingefära
  • 5 päron
  • 1 citron
  • Kaka
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • 5 dl siktat vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1-1½ msk mald kanel
  • 1 krm salt
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Päron: Skala och skiva ingefäran. Skala, kärna ur och dela päronen på mitten. Skär citronen i skivor. Koka upp socker, kanel och ingefär i vattnet. Rör så att sockret löser sig.
    2. Lägg i päronen och låt dem koka ca 20 minuter. När det är någon minut kvar av kokningen läggs citronskivorna i. Låt päronen svalna i lagen.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i det smälta smöret. Rör ner resten av ingredienserna. Rör om så att allt blandas.
    5. Smörj en form ca 22 cm i diameter med löstagbar kant och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Smörj in papperet också.
    6. Lägg ingefärspäronen i formen med "kärnhussidan" neråt. Häll smeten ovanpå. Grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter. Kolla att den inte är för lös bara. Den ska vara lite skvalpig i mitten, men inte mer än så. Låt den svalna i sin form.
    7. När det är fikadags tar du bort springformen och vänder kakan uppochner på ett fat. Servera med lätt vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben