Päronmuffins med vit choklad och pecannötter

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Goda muffins med en mix av frukt, nötter och choklad

Ingredienser

  • 3 små päron
  • 1 banan
  • 75 g pecannötter
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk råsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl filmjölk
  • 50 g smält smör
  • 1 nypa salt
  • Dekoration
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna och den vita chokladen och lägg det i en skål med 2 msk råsocker. Skala och kärna ur päronen och tärna dem fint och blanda det med det övriga hacket. Mosa bananen och blanda i det till sist.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål. Rör ner filmjölken och det smälta smöret. Ta därefter i bakpulver, vetemjöl och salt. Blanda ihop smeten med frukt- och nöthacket.
    3. Klicka ut muffinssmeten i 12 stora muffinsformar och strö över råsocker. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 26 april 2010

    Tyvärr kan jag inte ge hög betyg för dessa muffins. Jag blev så sugen när jag såg vitt choklad, pecannötter tillsammans med frukt, men resultatet var inte som förväntat! Muffisarna blev ngt sega med relativt mkt smak av banan, ingen smak av päron och choklad... Max en tvåa av mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben