Päronsnittar

Serverar: 20 portioner

Lättbakade, frasiga kakor med päronmarmelad och pistaschnötter.

Ingredienser

  • 3/4 dl socker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 dl päronmarmelad
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • 2 msk hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör smöret tillsammans med sockret i en matberedare med kniv. Rör i ägget. Blanda mjöl och bikarbonat. Vänd ner det i smeten och rör ihop till en deg.
    3. Rulla ut till 2 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och gör en skåra i mitten. Fyll skåran med päronmarmelad och strö över nötter.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    5. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Ringla den över de varma längderna och strö hackade pistaschnötter över. Låt svalna något och skär dem i bitar på snedden.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben