Pakhoras

Frityrsmet med god smak.

Ingredienser

  • 4 msk kikärts- eller majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk garam masala
  • ca 1 dl vatten
  • Olja till fritering
  • Tillbehör
  • Chutney
  • Grönsaker t ex paprika, mild lök, morötter
  • Instruktioner

    Blanda kikärtsmjölet med saltet, bakpulvret, chilipulvret och garam masala. Tillsätt vattnet, lite i taget, till en trögflytande smet (som filmjölk). Skär grönsakerna i cm-stora bitar. Doppa dem i smeten och fritera i het olja (ca 180 grader). Låt rinna av. Servera med chutney och grönsaker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben