Nyttiga och glutenfria våfflor med mandelmjölk och mandelmjöl. Våfflorna blir extra fluffiga och goda i ett belgiskt våffeljärn som gör lite tjockare och större våfflor, men har du inget går det lika bra med ett vanligt.
Näringsvärde per våffla:
156 kcal, 14 g fett, 6 g protein, 2 g kolhydrater
Ingredienser
5 ägg
3 dl mandelmjöl
3 dl osötad mandelmjölk
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3 msk smält kokosolja
2 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk honung
1 krm salt
Servering
Färska bär
Eventuellt honung
Instruktioner
- Blanda allt utom bakpulvret i en matberedare till en jämn smet. Blanda i bakpulvret och mixa en kort stund igen. Grädda i rikligt med kokosolja i ett våffeljärn.
- Servera som lyxigt mellanmål eller dessert med färska bär och eventuellt lite honung till.
Kommentarer (0)