Paleo-våfflor

Serverar: 8-10 portioner

Nyttiga och glutenfria våfflor med mandelmjölk och mandelmjöl. Våfflorna blir extra fluffiga och goda i ett belgiskt våffeljärn som gör lite tjockare och större våfflor, men har du inget går det lika bra med ett vanligt. Näringsvärde per våffla: 156 kcal, 14 g fett, 6 g protein, 2 g kolhydrater

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl osötad mandelmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk smält kokosolja
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Servering
  • Färska bär
  • Eventuellt honung
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom bakpulvret i en matberedare till en jämn smet. Blanda i bakpulvret och mixa en kort stund igen. Grädda i rikligt med kokosolja i ett våffeljärn.
    2. Servera som lyxigt mellanmål eller dessert med färska bär och eventuellt lite honung till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben